marți, 10 iulie 2012

armament de generatie noua pentru avioane de generatie noua

                                     
         Avioanele de generatia a cincea nu mai reprezinta o noutate, insa ce este nou este armamentul care se pare ca se incadreaza in noua generatie.


Cel mai nou complex de rachete de generaţia a cincea este creat de corporaţia rusă „Tacticescoe Rachetnoe Vaarujenie” (Armament Tactic cu Rachete). Caracteristica complexului este fuzelajul interior unde vor fi amplasate rachete.
Avionul de luptă de generaţia a cincea sau aşa cum este numit PAK FA este un aparat de perspectivă pentru aviaţia militară ce trebuie să apară în cadrul forţelor aeriene ruse peste câţiva ani. Activitatea axată pe crearea acestui avion este în plină desfăşurare, iar numărul de zboruri de încercare a depăşit 100. T-50 poate fi numit pe drept cuvânt un aparat unic, deoarece combină funcţiile unei aeronave de luptă şi de atac. Toate armele cu care sunt dotate avioanele PAK FA se află în diferite stadii de testare. Câteva dintre ele sunt supuse testărilor de stat, unele le-au finalizat şi va începe în curând producţia de serie, spune directorul corporaţiei TRV, Boris Obnosov.
„În avionul de generaţia a cincea multe arme trebuie amplasate în interiorul fuzelajului. Acest lucru se face pentru ca avionul să fie mai puţin vizibil.
În conformitate cu programul complex de elaborare a unor mijloace aeriene noi de distrugere, corporaţia are sarcina de a utila avioanele de vânătoare din a cincea generaţie cu mijloace de distrugere din nou generaţie. Este vorba de rachetele “aer-aer” şi de cele “aer-sol”.”
În clasa „aer-sol”, mijloacele de distrugere includ în sine bombe reglabile de calibru 250, 500 şi 1500 kg, cu sisteme noi de ghidare. În acelaşi timp bomba de calibrul 250 se va afla în interiorul fuzelajului. În plus T-50 va fi echipat cu rachete de viteză mare anti-radar, echipate cu noi ogive de autoghidare cu raze infraroşii de vânătoare.
În general programul creării de armament pentru avionul de vânătoare din generaţia a cincea este strict coordonat cu mersul lucrărilor la avionul de vânătoare T-50.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu