marți, 23 octombrie 2012

Aparare aeriana / Air Defense

 


    




    Sistemul de apare S 200 este un sistem cu rază foarte lungă de acțiune, de altitudine medie-mare, cu ghidaj radar, fabricată de întreprinderea sovietica/rusa NPO Almaz. Este concepută pentru a apăra suprafețe întinse de atacurile bombardierelor sau altor avioane strategice.

  
      S 300 este un sistem de rachete sol-aer rusesc cu rază lungă de acțiune. S-300 a fost dezvoltat pentru a echipa Apărarea Antiaeriană cu mijloace împotriva țintelor aeriene și a rachetelor de croazieră.  
     Unele variante au fost adaptate pentru a intercepta rachete balistice, sistemul fiind îmbunătățit permanent. Radarul de cercetare a spațiului aerian al sistemului S-300 poate urmări până la 100 de ținte și dirija până la 12 rachete simultan. Rachetele sol-aer sunt containerizate și nu necesită întreținere pe toată durata exploatării. Aceste sisteme sunt modificate pentru a contracara cele mai noi amenintari si a deveni din ce in ce mai eficiente.

 S-300PMU2 S-300 PMU2 SA-20B Gargoyle B surface to air defense missile system technical data sheet information description pictures photos images intelligence identification Russian army Russia


    S-400 Triumf este o nouă generație de sisteme de apărare aeriană, dezvoltată de către Almaz Central Design Bureau ca o perfecționare a familiei S-300 , anterior era cunoscut ca S-300PMU-3.
   Noul sistem poate sa intercepteze si lovi si aparatele greu detectabile/stealth , chiar si UAV-uri si este cel mai eficient sistem de aparare antiaeriana , fiind 5 ori mai performant decat MIM Patriot.
   Sistemul AA S-400 are capabilitati atat antiaeriene cat si antiracheta sau antisatelit, si poate folosi pana la 4 tipuri de rachete, in functie de tipul de tinta vizat si de distanta de tragere.

 


         Sistemul S 500 este un sistem de ultima generatie ,nou ,nefiind o imbunatatire a sistemelor S 300 sau S 400.  Noul sistem este dotat cu radare mai avansate si cu o baterie de 16 rachete, fata de numai patru in cazul S-300. S 500 va completa sistemele de aparare antiaeriana Morfei, S-400 in viitoarea retea de aparare aerospatiala, ce va putea intercepta tinte aflate la distante cuprinse intre cinci si 400 de kilometri si la altitudini intre cinci metri si straturile superioare ale atmosferei.

 Foto: RIA Novosti